Vyninė “Keturi vėjai”

Praeito amžiaus pradžioje buvo tokia Lietuvos rašytojų avangardistų kompanija Keturvėjininkai – dėdavo visus ir viską į šuns dienas, nepripažino nei autoritetų, nei sentimentų, piktinosi prabanga, estetika ir romantizmu. Žodžiu - kėlė vėjus.

Finca Cuatro vientos Andalūzijoje | ©Andalūzija. Virgen Extra

Andalūzijoje irgi radome keturvėjininkų – tik šie įsikūrę ant aukšto kalno, taigi vėjai čia siaučia iš visų keturių pusių. Pats žvarbiausias jų - iš šiaurės, atnešantis šaltį nuo netoli esančių snieguotų Mulhacen šlaitų.

Andalūzijoje nėra daug vietų, kuriose galima išauginti vynuoges tinkančias gaminti kokybišką natūralios fermentacijos vyną. Alpujarra – pietinėje, aukštų Sierra Nevada kalnų zonoje, yra keletas tokių vynuogynų ir vyno daryklų. “Finca Cuatro vientos“ (lt. Keturių vėjų dvarelis) - ko gero yra pati žymiausia.

Vynuogės čia auga 1125 metrų aukštyje, ant stačių, vietomis net 36 % nuolydžio šlaitų. Ši zona pasižymi tuo, kad net ir karščiausią vasarą naktimis vėjas atneša drėgmę nuo jūros, o vegetacinės ramybės laikotarpiu šaltis ir sniegas padeda sukaupti dirvožemyje atsargas ateinančiam sezonui. Tačiau drėgmės vis tiek nepakanka – vynuogynai turi įrengtą pagalbinę laistymo sistemą.

Pati bodega yra ganėtinai supopsinta – čia veikia ir restoranas ir vyno muziejus, čia švenčiamos vestuvės, šeimos šventės, o keliautojai čia atvyksta ne tik pasižvalgyti, bet ir nusipirkti vyno. Beje - kelias iki bodega Cuatro vientos yra gana vingiuotas, todėl teks ne tik atsargiai vairuoti, bet ir ragauti.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

 

“Keturi vėjai” vyninė":

 

Gastronominiai turai Andalūzijoje

Kreipkitės į mus - sudarysime kelionės programą, lydėsime kelionės metu. Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei pamilti Andalūziją per jos turtingą maisto kultūrą: andaluzija@virgenextra.lt

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.


 

Gali būti įdomu:

Previous
Previous

Dėmesio - baklažanai!

Next
Next

Chiringito reabilitacija