Churros - ispaniškos konditerijos klasika

Churros (lt. čūros) - Tai iš miltų ir vandens suformuotos pailgos spurgelės, iškeptos alyvuogių aliejuje. Valgomos dar šiltos, mirkant jas karštame šokolade. Churros gaminamos miestų mugių ir švenčių metu, o kasdieniniame gyvenime jų paskanauti galima kavinėse. Andalūzijoje, savaitgaliais churros valgomos pusryčiams, parneštos iš kaimynystėje esančio kioskelio ar churrería baro.

Skaniausios churros Antequera mieste “Cafe A La Fuerza” | ©laimafoto

Skaniausios churros Antequera mieste “Cafe A La Fuerza” | ©laimafoto

Manoma, kad mūsų mieste skaniausios churros yra Cafe A La Fuerza. Susitinkame čia, laužome šviežiai keptas churros, mirkome jas šokolade, išsitepliojame pirštus ir net skruostus, gardu!

Savininko Enrique García prašome papasakoti apie šį klasikinį ispaniškos virtuvės skanėstą. Enrique teigia, kad gaminant šį patiekalą labai svarbus yra alyvuogių aliejus ir tinkamas jo naudojimas.

Gruzdinant šias spurgeles labai svarbi ne tik aukšta aliejaus kokybė, tinkama temperatūra ir kepimo trukmė, bet ir preciziška švara, bei dažnas aliejaus keitimas gruzdintuvėje.

Taip pat labai svarbu, kad aliejuje būtų kepamos tik churos, o ne bulvytės, menkė, kroketai ir visas kitas kavinės meniu. Churros gali tapti tiek gardžiu pavakarių desertu, tiek ir spyriu į skrandį, jei pagamintos netinkamai. Taip pat labai svarbi masė, iš kurios jos gaminamos. Mirkant churros šokolade, jos turi išlikti purios, neperlūžti ir neįkristi į šokoladą.

Po šios mūsų sočios churros fiestos, vakarienės nebesinorėjo. O ir naktį miegojom ramiai, vis dar šokolado upes ir traškias churros sapnuodami.

Norite susipažinti su Andalūzijos skoniais? Išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?


Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą.

andaluzija@virgenextra.lt

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Prisijunkite prie mūsų sekėjų rato:

Previous
Previous

Saldžiarūgščiai pagardai salotoms ir ne tik

Next
Next

Apie Lauro lapą