Malaga. El Pimpi gravitacija

El Pimpi yra kultinė Malagos vieta, kurioje po vienu stogu telpa vyninė, tapų baras, erdvės privatiems pobūviams ir keli restoranai. Daugiau nei keturiasdešimt metų ši vyninė buvo įprasta susitikimų vieta malagiečiams, o jos šlovei pasklidus po visą pasaulį, dabar didesnę lankytojų dalį sudaro miesto svečiai.

El Pimpi lokacija yra ideali - visai už kampo įsikūręs Picasso muziejus, o iš kiemo puikiai matosi Alcazaba ir Romėnų teatro griuvėsiai, todėl čia pasmalsauti užsuka net ir visiški abstinentai, ar nuobodžiaujančiais vietiniais bandantys apsimesti turistai.

Šioje vietoje, kaip ir pačioje Malagoje viskas persipynę ir giliai įsigėrę - nei išvalysi, nei išplausi. Tarsi senoje staltiesėje, kuri šimtus kartų buvo laistyta vynu, nutaškyta padažais ir marginta nenusakomos kilmės ženklais ir ornamentais.

El Pimpi fasadas | Andalūzija. Virgen Extra

El Pimpi fasadas | Andalūzija. Virgen Extra

El Pimpi reikėtų vadinti interaktyvia muziejine instaliacija, nes ramiai pasimėgauti vynu ir maistu nelabai nepavyks, nebent iš anksto rezervavote vietą atokesnėse salėse. Visą dieną iš Granados gatvės pusės nenutrūkstančiu srautu pro Bodegas El Pimpi duris plūsta žioplinėtojai, kurie ieško ne vietos prie stapo ar baro, o tiesiog bando pajusti vietos aurą. Reikia stebėtis vietos padavėjų ir personalo kantrybe, kai tenka su padėklais rankose laviruoti žioplinėjančioje ir besifotografuojančioje daugiakalbėje minioje. Taigi El Pimpi yra ta vieta, kurioje kažkokiu būdo dera puiki gastronomija ir gera aura, o tarpus tarp jų užpildo tikras chaosas.

Šią vyninę XVIII amžiuje statytame name 1971 metais įkūrė Paco Campos kartu su bičiuliu Pepe Cobos ir pavadino ją El Pimpi.

El Pimpi vadinti Malagos jaunuoliai, kurie gerai pažinojo miestą ir puikiai jame orientavosi. Jie sutikdavo į uostą įplaukusių laivų įgulas ir keleivius, supažindindavo su įdomiausiomis miesto vietomis, patardavo kur galima gerai pasilinksminti, skaniai pavalgyti, pigiai išgerti, panešdavo bagažą ir palydėdavo iki linksmybių namų ar nakvynės vietų. Taigi El Pimpi dirbo gidais dar gerokai iki tol, kol atsirado ši profesija.

El Pimpi vyninė įsikūrusi per du aukštus. Pirmame išsidėsčiusios keturios erdvės: „El túnel de El Pimpi“ - tradicinė taverna, kurioje galima paragauti geriausių vietos vynų ir jūros gėrybių iš Malaga įlankos. Tapų baras „Rincon de los Pintores“ susipažindins su tipiškiausiais Malagos virtuvės patiekalais.

Rincon de los Pintores | Andalūzija. Virgen Extra

Rincon de los Pintores | Andalūzija. Virgen Extra

Statinių salėje“ – buvusiame vyno sandėlyje palikti tradiciniai mediniai stalai ir kėdės, ant sienų kabo dideli senųjų miesto mugių ir koridų plakatai. Palei salės sienas rikiuojasi tuščios vyno statinės, kuriose kadaise brandintas tradicinis Malagos vynas. Dabar jos tapo autografų knyga, kurioje leidžiama pasirašyti įžymiausiems lankytojams.

Centriniame vyninės bare sienas puošia daugybė nuotraukų, primenančių garsių pasaulio ir Ispanijos menininkų, rašytojų, politikų ir įžymybių apsilankymus šioje istorinėje vietoje. Norint jas apžiūrėti reikės ne tik laiko, bet ir žinyno “kas yra kas”.

Antrame vyninės aukšte įkurtos privačios salės, į kurias pateksite tik jas rezervavus. Salės dedikuotos buvusiam miesto merui, Didžiosios savaitės brolijų asociacijai ir garsiausiam Malagos ambasadoriui pasaulyje – Antonio Banderas.

Antonio Banderaso nuotraukos El Pimi Malagoje | Andalūzija. Virgen Extra

Kalbama, kad čia dažnai galima sutikti Antonio (taip, tą patį Banderas), kuris 2017 metais įsigijo apartamentus tiesiai virš Bodega El Pimpi terasos.

Beje - kainos restorane nėra gąsdinančios, taigi drąsiai eikite į vidų ir ne tik žioplinėkite, bet sėskite prie baro, užsakykite taurę su tapa ir žvalgykitės aplinkui, kol minios smalsuolių slenka pro šalį.

El Pimpi garsus ne tik savo istorija ir aura – šis restoranas perka tik geriausius Malagos provincijos produktus. Jei kuris provincijos ūkininkas išaugino derlių, dėl kurio kokybės tikrai nėra gėda – pirmiausiai stengiasi apie tai pranešti El Pimpi virtuvės šefui. „Geriausi dirba su geriausiais“ – toks solidus bendradarbiavimo principas visoms pusėms išeina į naudą.

Ragaudami alų ir užkandžius pasiklausinėkite barmeno ar padavėjo - ką virtuvės šefas įdėjo į stebuklą kurį dabar dedate į burną, arba bent įdėmiai paskaitykite jo aprašymą nepraleisdami pro akis nė menkiausios detalės. Palyginus neseniai šio baro ir restorano meniu pasirodė iberico kumpis iš kiaulių, kurios maitinosi ne gilėmis, o kaštonais!! Tiesa – porcija šio  kumpio (iš Malagos provincijos) kainuoja euru brangiau, nei gilėm šertų iberico iš Estremadūros, bet kas tas euras kai turi galimybę palepinti skonio receptorius naujais pojūčiais!

Pasižvalgome po El Pimpi vyninę:

 

Gastronominiai turai Andalūzijoje

Kreipkitės į mus - sudarysime kelionės programą, lydėsime kelionės metu. Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei pamilti Andalūziją per jos turtingą maisto kultūrą:  andaluzija@virgenextra.lt.

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.


 

Gali būti įdomu:

Next
Next

Garum padažas iš Baelo Claudia