Receptas: Cinamoninis apelsinas

Apelsinas apšlakstytas alyvuogių aliejumi ir cinamonu? Skamba netikėtai? Šis tradicinis andalūziškas receptas tikriausia yra vienas iš paprasčiausių ir greičiausiai paruošiamų. O kur dar tokie apibūdinimai, kaip nekaloringas, vitamino C užtaisas, idealus šaltomis dienomis. Skamba per gerai, kad būtų teisybė? Išbandykite patys.

Cinamoninis apelsinas. Receptas | Andalūzija. Virgen Extra

Cinamoninis apelsinas | ©laimafoto

Kas atsitinka su apelsinais, juos apšlaksčius kokybišku Virgen Extra alyvuogių aliejumi? Jie praranda rūgštumą, tampa duslesni, sodresni ir labai maloniai slysta gomuriu.

Šiuo desertu andalūzai dažniausiai mėgaujasi po pietų arba pavakarių metu. Receptas tiks ir tiems namams, kuriuose nevalgoma daug vaisių. Na tokiems, kaip mūsų! Labai mėgstame daržoves, bet su vaisiais mums sekasi nelabai kaip. Obuoliai, apelsinai ar net braškės, atkeliavusios į namus ir apsigyvenusios gražioje vazoje, kurį laiką džiugina akis savo formomis ir spalvomis, o vėliau tampa priekaištu, kad prie jų net neprisilietėme. 

Tad žingsnis po žingsnio, kaip prisiprašyti apelsiną į lėkštę.


Cinamoninis apelsinas. Receptas

👤Porcijos: 1 vnt. 🕓Pagaminimo laikas: 3 min.


Cinamoninis apelsinas. Receptas | Andalūzija. Virgen Extra

INGREDIENTAI

  • 1 kokybiškas apelsinas vienam asmeniui

  • Kokybiškas Virgen Extra alyvuogių aliejus

  • Maltas cinamonas pabarstymui

  • Rudas cukrus pabarstymui

GAMINIMO EIGA


REKOMENDACIJOS

  • Kviečiame paeksperimentuoti su skirtingų rūšių aliejais – švelnesniais, turinčiais daugiau kartumo, kad išsirinktumėte sau labiausiai patinkantį skonį.

  • Jei norite pikantiško skonio, apelsiną galite pašlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir razinomis.

  • Apelsino sulčių ir aliejaus mišinį lėkštėje galima  pabaigti valgyti, į jį mirkant baltą bandelę.

  • Prie šio recepto tinka tiek medaus, tiek jogurto padažas: tiesiog uždėkite kelis šaukštelius ant viršaus ir 

Skanaus!

Skaitykite kitas istorijas:

 Jei patiko šis receptas, pasidalinkite juo:

Prisijunkite prie mūsų sekėjų rato:

Previous
Previous

Gaminame su Ana: mėsos kukuliukai (albóndigas) migdolų padaže

Next
Next

Sūrio ir Virgen Extra alyvuogių aliejaus draugystė