Desertui cinamoninis apelsinas
Apelsinas apšlakstytas alyvuogių aliejumi ir cinamonu? Skamba netikėtai? Šis tradicinis andalūziškas receptas tikriausia yra vienas iš paprasčiausių ir greičiausiai paruošiamų. O kur dar tokie apibūdinimai, kaip nekaloringas, vitamino C užtaisas, idealus šaltomis dienomis. Skamba per gerai, kad būtų teisybė? Išbandykite patys.
Cinamoninis apelsinas | Andalūzija. Virgen Extra
Al-Andalus kulinarinis palikimas
Karčiuosius apelsinus, naudotus kvapams, vaistams ir marmeladui, į Ispaniją maurai atgabeno jau VIII–X a. Netrukus išpopuliarėjo ir saldžiosios veislės. Apskritai, citrusai, cinamonas, medus ir Virgen Extra alyvuogių aliejus tapo maurų virtuvės (dar vadinamos mozárabe) desertų pagrindu. Tad cinamonu ir alyvuogių aliejumi šlakstytas apelsinas yra tuos laikus siekiantis kulinarinis palikimas.
Kaip pasigaminti?
Viskas ko reikia – gero, sultingo, kokybiško apelsino ir gero kokybiško Virgen Extra alyvuogių aliejaus. Aliejus čia atlieka fantastišką darbą: juo apšlakstyti griežinėliais supjaustyti apelsinai praranda rūgštumą, įgauna duslesnį - sodresnį skonį ir labai maloniai slysta gomuriu. Ant viršaus dar pabarstoma rudojo cukraus ir malto cinamono. ¡Y ya está!
Cinamoninis apelsinas | Andalūzija. Virgen Extra
Norite pikantiško skonio? Pabarstykite apelsiną druska, cayena pipirais ir razinomis. O jei norite dar daugiau prabangos, - užpilkite medaus ir užberkite juodų alyvuogių. Lėkštėje likusį aliejaus ir apelsino sulčių mišinį galima užbaigti į jį mirkant šviežios baltos bandelės gabaliuką.
Ispanai šiuo desertu dažniausiai mėgaujasi po pietų arba pavakarių metu.
Gastronominiai turai Andalūzijoje
Kreipkitės į mus - sudarysime kelionės programą, lydėsime kelionės metu. Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei pamilti Andalūziją per jos turtingą maisto kultūrą: andaluzija@virgenextra.lt.
Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.