Gaminame su Charo andalūzišką apelsinsriubę

Pasakoti Andalūzijos virtuvės istoriją ir gaminti šio regiono patiekalus pakvietėme ypatingą moterį, virtuvės šefę, dvidešimt keturis metus gyvuojančio restorano, tapų baro Arte de Cozina šeimininkę Charo Charmona. Ypatingame jos šeimos restorane galima išskirtinė kulinarinė kelionė laiku: čia pagal senus regiono receptus atkuriami ir gaminami gardūs andalūziški patiekalai.

Charo Charmona | ©laimafoto

Kai Charo pasiūlė andalūziškos virtuvės istorijas pradėti nuo šaltasriubės  Porra de Naranja, suriaukę nosį klausėme: „gaminsime šaltą sriubą iš apelsinų?“

Kol laižėme nuo šaukšto oranžinės spalvos tyrę, virtuvės šefė mums pasakojo, kad Porra de Naranja yra populiariojo gaspačo (isp. gazpacho) pusseserė. Vieni mano, kad trintą sriubą iš vakarykštės baltos duonos, česnakų, alyvuogių aliejaus, druskos ir acto ėmė gaminti romėnai, kiti – kad arabai, gyvenę Al-Andalus regione. Ilgainiui šios sriubos variacijos, skirtingais pavadinimais paplito regione ir tapo Andalūzijos virtuvės dalimi.

Porra de Naranja sriuba gaminama žiemą, prisirpus apelsinams. Apelsinai šiai sriubai suteikia ypatingą spalvą, rūgštumą ir gaivumą. Sriuba tikrai įdomi ir nepažįstama lietuviškiems skonio receptoriams. Pauosčius ją tikiesi, jog bus saldu. Tačiau vos tik paragavus klampi sriuba nustebina gaiviu ir rūgščiu skoniu. Ją galima valgyti kaip sriubą o taip pat rekomenduotume derinti kaip padažą šaltiems patiekalams. Šią netikėtą patirtį galite sukurti ir savo namuose – receptas išties paprastas, dalijamės.


Receptas: Porra de Naranja (apelsinsriubė)

👤Porcijos: 4 🕓Paruošimo laikas: 30 min. 🕓Sriubos “pailsėjimo laikas”: 2 val.

Porra de Naranja (apelsinsriubė) | ©laimafoto

INGREDIENTAI

GAMINIMO EIGA

  • Apelsinų sultis užpilame ant susmulkintos vakarykštės baltos duonos. Pamaigome ir palaukiame šiek tiek, kad susigertų.

  • Po 10 min. į šią masę įpilame Virge Extra alyvuogių aliejų, įdedame česnako skiltelę.

  • Viską supilame į plaktuvą išplakame iki vientisos masės. Masė turi būti tiršta, klampi.

  • Paliekame šaldytuve porai valandų atšalti ir susistovėti.

  • Sriubą patiekiame į stalą pagardinus smulkintais migdolas ir pašlakstytą Virgen Extra aliejumi.

    Skanaus!

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Alyvuogių aliejaus spaudimo technologijos

Next
Next

Gaminame su Ana: lęšių troškinys