Manoma, kad tiek metų turi šie alyvmedžiai augantys netoli Casabermeja miestelio, Arroyo de Coche apylinkėse. Aplinkui auga ir daugiau, jaunesnių, tačiau šie medžiai labiausiai išsiskiria savo trijų kamienų stotais, kurių bendras perimetras daugiau nei 7 metrai.

1000 metų alyvmedžiai | ©virgenextra.lt

Geriausias Ispanijoje

Šie alyvmedžiai sudomino Concepción Muñoz – Kordobos Universiteto mokslininkę, kuri parašė disertaciją įrodydama, kad šių alyvmedžių amžius gali siekti net tūkstantį metų. Na ir? – paklausite Jūs. Ogi tas “ir” ganėtinai svarus – 2013 metais Ispanijos Alyvmedžių Savivaldybių Asociacija šiam medžiui įteikė apdovanojimą ir medalį - “Geriausias Ispanijos Paminklinis Alyvmedis”. Tai pirmieji Andalūzijos alyvmedžiai, gavę tokį prestižinį apdovanojimą.⠀

Alyvmedžių globėjai

Tačiau šis alyvmedžių triptikas džiugina ne tik apdovanojimu – į tūkstantmetį kamieną įskiepytos šakos vis dar brandina alyvuoges, iš kurių Molino del Hortelano spaudžia “riboto tiražo alyvuogių aliejų”. Be to - šis malūnas alyvmedžių kultūros entuziastams suteikia galimybę tapti kitų jų alyvmedžių globėjais – kaip jie vadina “įsimaminti” kurį nors vos už 100 eurų. Už tai Jums priklausys 4 x 500 ml. skardinės aliejaus ir sertifikatas.

Pasigrožėkime šiais išskirtiniais medžiais:

 

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Next
Next

Kiauliški mitai ir faktai