Dėmesio - baklažanai!

„Meterse en un berenjenal“ - patekti į „baklažanyną“, taip ispaniškai vadinama situacija, kai patenkama į tikrą balaganą, netvarką arba į situaciją iš kurios sunku ištrūkti. Už šį posakį turėtume būti neakivaizdžiai dėkingi arabams, kurie šią bulvinių šeimos daržovę į Andalūziją atgabeno iš Indijos.

Skrudinti baklažanai Andalūzijoje | ©Andalūzija. Virgen Extra

Ankstyvosios baklažanų veislės turėjo gana nemažus spyglius, kurie saugodavo daržovės lapus ir vaisius nuo vikšrų. Šie spygliai buvo gana aštrūs, gerai kibdavo už drabužių, o subraižę odą sukeldavo nemalonią alergiją. Nors šiais laikais dažniausiai auginamos baklažanų veislės, kuriose spyglių beveik nėra, tačiau posakis vis dar naudojamas.

Dėkoti arabams galime ne tik už šią daržovę, bet ir už tipišką Andalūzišką patiekalą – berenjenas con de miel de caña. Užsakę šį patiekalą Andalūziškame restorane gausite lėkštę gruzdintų aliejuje baklažanų, pagardintų cukranendrių „medumi“. Beje – cukranendres Andalūzijoje irgi pasodino arabai...

Baklažanai kolektyviniame sode Andalūzijoje | Andalūzija. Virgen Extra

Baklažanai kolektyviniame sode Andalūzijoje | ©Andalūzija. Virgen Extra

Jei bandysite pasigaminti šį patiekalą namuose – žinokite, kad pjaustytus baklažanus reikia mažiausiai 2 val. mirkyti piene, apvolioti miltų ir duonos trupinių paniruotėje ir kepti alyvuogių aliejuje, o padažui sumaišyti cukranendrių sirupą su soja. Skanaus!

 

Gastronominiai turai Andalūzijoje

Kreipkitės į mus - sudarysime kelionės programą, lydėsime kelionės metu. Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei pamilti Andalūziją per jos turtingą maisto kultūrą: andaluzija@virgenextra.lt

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.


 

Gali būti įdomu:

Previous
Previous

0% baltas ir raudonas vynas

Next
Next

Vyninė “Keturi vėjai”