Pusryčiaujam Andalūziškai?
Vienas pirmųjų dalykų, kurį atradome ir pamėgome vos atvykus į Andalūziją, buvo andalūziški pusryčiai (el desayuno). Vietiniai čia pusryčiauja paprastai: skrudintą šiltą duoną gausiai užpila alyvuogių aliejumi (tostada con aceite) ir šiek tiek pagardina druska. Šį pirmąjį ryto užkandį užsigeria kava arba šviežiai spaustomis apelsinų sultimis.
Andalūziški pusryčiai | ©Andalūzija. Virgen Extra
Pradžioje buvo keista, kad andalūzas beveik visur pila alyvuogių aliejų, kur lietuvis tepa sviestą. Bet ėmėme kopijuoti šiuos įpročius ir įsitikinome, kad taip maitintis ne tik sveika, bet ir išties labai gardu.
Jei duona su aliejumi pusryčiams atrodo pernelyg paprastai, ją galima pagardinti grūstuvu trinta šviežia pomidorų tyre (tostada con tomate) ir kumpiu (tostada con jamón serrano) - taip pat pusryčiausite kaip tikri andalūzai.
Andalūziškas pusryčių sumuštinis | ©Andalūzija. Virgen Extra
Pakeitę sviestą Virgen Extra alyvuogių aliejumi įprastam sumuštiniui suteiksite andalūzišką akcentą: paskrudinkite duoną, sutepkite jį aliejumi ir ant viršaus dėkite viską, prie ko esate įpratę. Šilta minkšta duona išryškins aliejaus aromatą ir suteiks ryto sumuštiniui netikėtą ir naują skonį.
Que aproveche! (skanaus! :))
Gastronominiai turai Andalūzijoje
Kreipkitės į mus - sudarysime kelionės programą, lydėsime kelionės metu. Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei pamilti Andalūziją per jos turtingą maisto kultūrą: andaluzija@virgenextra.lt
Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.