Naudingas riebalas. Ar taip būna?

Paradoksas, kad alyvuogių aliejaus Virgen Extra nauda sveikatai grindžiama tuo, kad šis aliejus yra...“naudingas“ riebalas. Alyvuogių aliejuje esančios riebalų rūgštys svarbios, būtinos ir naudingos žmogaus organizmui, Jos tarnauja kaip energijos šaltinis ir jos rezervas, reguliuoja hormonus ir genus, palaiko smegenų sveikatą, o be viso to dar ir suteikia maistui malonų skonį ir pasitenkinimą valgant.

Naudingi riebalai, ar taip būna? | ©laimafoto

Naudingi riebalai, ar taip būna? | ©laimafoto

Tokių „riebių ir sveikų“ produktų sąrašą pratęsia avokadas, sūris, juodas šokoladas, riebi žuvis, riešutai, šalavijo sėklos, riebus jogurtas, kokosas ir kokosų aliejus. Visi šie produktai yra riebūs ir naudingi su viena sąlyga – saikingai juos vartojant.

Super maistas

Virgen Extra alyvuogių aliejumi apšlakstytas vytintas iberijos kiaulės kumpis vadinamas “Super Maistu”. Tai išgirdus galima įsivaizduoti lašinius apteptus sviestu, tačiau taip nėra. Šiame junginyje yra visų reikalingų organizmui riebalų įvairovė ir tikra palaima skonio receptoriams.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Apie iberiško kumpio ir Virgen Extra vedybas lėkštėje kalbėsime daugiau ateityje. O šiandien jus norime supažindinti su kumpių žinovu ir mūsų nauju draugu Miguel Ángel Sánchez Varo. Jis yra daugiau nei 40 metų veikiančios gurmaniškos parduotuvėlės Antequera miesto centre savininkas; vytintų kumpių, sūrių ir vyno ekspertas; na ir žinoma, vienas labiausiai patyrusių miesto kumpių pjaustytojų (isp. maestro cortador). Ko gero Miguel apie ispanišką kumpį žino viską. Jo pjaustyto kumpio ir sūrio mūsų svečiai nuolat išsiveža lauktuvių.

O šiandien paprašėme Miguel atpjauti kelis griežinėlius charakteringiausio parduotuvėje esančio kumpio dar kart paragauti (tik!) mums patiems. Ir štai jis, super maistas – „jamon Iberico de bellota“, apšlakstytas alyvuogių aliejumi Virgen Extra ‚Arbequina‘ ir pabarstytas kedro riešutais, puikuojasi lėkštėje.

laimafoto_037 (1).JPG

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Prisijunkite prie mūsų sekėjų rato:

Previous
Previous

Balta mišrainė (ensaladilla rusa) ir jos migracijos istorija + receptas

Next
Next

Gaminame su Ana: ispaniškas omletas (tortilla de patatas)