Kopėtėlės peliukui

Buvo laikai, kai atėjus siestai González Byass vyno daryklos darbininkai susėsdavo šešėlyje, išsitraukdavo atsineštus pietus, įsipildavo chereso taurę ir lėtai mėgaudavosi ilsėdami pavėsiu, maistu ir aperityvu. Besiilsinčią kompaniją pamėgo ir vietinio rūsio peliukas.

Koplytėlės peliukui | ©laimafoto

Peliūkščio istorija

Pradžioje darbuotojai jį vaišindavo duonos trupiniais, tačiau įsidrąsinęs peliūkštis pradėjo kėsintis ir į darbininkų aperityvą. Geraširdžiai darbuotojai nutarė palengvinti peliukui darbą – įpildavo jam vyno į atskirą taurę ir net sumeistravo nedideles kopėtėles, kad peliukui būtų patogu pasilipti. Nuo to laiko šioje vyno saugykloje kasdien paliekama sklidina chereso taurė, į kurią atremiamos nedidelės kopėtėlės. Sako, kad pelės iki šiol ateina šiuo vynu pasimėgauti.

González Byass vyno daryklos vyno darykla | Andalūzija. Virgen Extra

Vyno darykla Andalūzijoje | ©laimafoto

Verslo sandėris ar legenda?

Kita istorija apie peles ir cheresą labiau panaši į verslo sandėrį, nei į legendą. Kartą saugyklos darbuotojai su siaubu pastebėjo, kad ne tik peliukas su kopėtėlėmis, bet ir visos pelės mėgsta cheresą. O norėdamos juo pasimėgauti taikosi prasigraužti skyles statinėse. Ir renkasi graužti ne bet kokias, o tas, kuriose cheresas labiausiai subrendęs ir brangiausias!

Buvo atsisakyta kačių pagalbos ar kitų kovos su graužikais būdų, o užbėgti dideliems nuostoliams už akių padėjo tas pats taikus susitarimas – gerai matomoje vietoje taurė geriausio chereso... pelėms! Panašu, kad susitarimas suveikė ir didelių nuostolių iki šiol išvengta.

González Byass vyno daryklos vynuogių derlius | Andalūzija. Virgen Extra

Vynuogių derlius Andalūzijoje | ©laimafoto

Dėl pelių neesu tikras, bet esu laikęs namie žiurkę, kuri neatsisakydavo gurkštelėti iš taurės kokio stipresnio gėrimo. Taigi šioje istorijoje gali būti didelė dalis tiesos.

 

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Vienu šūviu visi zuikiai - Antigua Casa de Guardia

Next
Next

Skanios Kalėdinės kalorijos