Sūrio ir Virgen Extra alyvuogių aliejaus draugystė

Sūrio ir aliejaus draugystė nėra naujiena Viduržemio jūros pakrantės šalyse. Čia nuo seno buvo žinoma, kad alyvuogių aliejus padeda geriau išsaugoti sūrį ir pratęsti jo galiojimo laiką. Kai kurie sūriai iki šiol yra marinuojami alyvuogių aliejuje, norint išgauti iš abiejų šių produktų ypatingą skonių derinį.

Sūris pagardintas alyvuogių aliejumi | ©laimafoto

Sūris pagardintas alyvuogių aliejumi | ©laimafoto

Virgen Extra alyvuogių aliejumi pašlakstytas sūris tampa aromatingesnis ir intensyvesnis, nes būtent ši abiejų produktų draugystė sustiprina ir išryškina jų abiejų savybes. Šią išskirtinę kulinarinę kvapų ir skonių patirtį galite lengvai susikurti ir savo namuose. Supjaustykite gabalėliais savo mėgstamiausią sūrį, apšlakstykite jį Virgen Extra alyvuogių aliejumi ir skanaukite!

Rekomendacijos derinimui

Avies sūrį rekomenduojame naudoti suHojiblanca’ Virgen Extra alyvuogių aliejumi. Kadangi avies sūris pasižymi intensyviu ir šiek tiek kartoku skoniu, būtent šias savybes sustiprina Hojiblanca rūšis dėl pikantiškų šviežios žolės, migdolų natų.

Mėlyni sūriai tinka su ‘Arbequina’ Virgen Extra alyvuogių aliejumi. Šios veislės alyvuogių aliejaus vaisiniai obuolių ir bananų niuansai idealiai papildo intensyvų mėlynojo sūrio rūgštumą, kuris kartais būdingas šiam sūriui.

Ožkos sūrį derinkite su Picual aliejaus rūšimi. Ožkos sūriai turi minkštą faktūrą ir pasižymi mažu rūgštingumu, vidutiniu aštrumu ir silpnu sūrumu. Todėl šių sūrių derinys su ‘Picual’ Virgen Extra alyvuogių aliejumi - idealus, nes pastarasis pasižymi žalių vaisių, pomidorų, figmedžio ir alyvmedžio natomis, sukurdamas skonių duetui lengvą kartumą.

Kaip skanauti?

Sūrį, pašlakstytą aliejumi, galima dėti ant skrudintos duonos, salotų ar tiesiog lėkštėje be jokio kito priedo, išskyrus šių dviejų derinį. Aliejumi pašlakstytas sūris tinka tiek pusryčių stalui, tiek vakaro užkandžiui.

Derinių galite susikurti daug ir įvairių. O pats geriausias iš visų jų tas, kuris Jums asmeniškai gardžiausias :)

Skanaus!

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko ši sūrio ir aliejaus derinio idėja, pasidalinkite ja:

Prisijunkite prie mūsų sekėjų rato:

Previous
Previous

Receptas: Cinamoninis apelsinas

Next
Next

Gaminame su Charo: „Galipuche“ troškinys iš laukinių smidrų