Sūrio marinavimas Virgen Extra aliejuje

Norėdami išlaikyti sūrį kuo ilgiau šviežią, ispanai nuo seniausių laikų jį marinuodavo alyvuogių aliejuje. Iki šiol žolelėmis, česnakais, pipirais marinuotų sūrių Ispanijoje galima įsigyti beveik visuose prekybos centruose ir gourmet parduotuvėlėse. Šis tradicinis sūrio ruošimo būdas ne tik išlaiko produktą šviežią, bet ir sustiprina bei išryškina jo skonį.

Sūrio marinavimas Virgen Extra aliejuje | ©laimafoto

Sūrio marinavimas Virgen Extra aliejuje | ©laimafoto

Marinuotu sūriu galite nustebinti netikėtai užsukusius svečius; jis puikiai tinka kaip lengvas savaitgalio užkandis; jį galite patiekti lėkštėje su sezoniniais vaisiais ir marmeladu arba sumauti ant iešmelių. Jis gali suspindėti kaip pagrindinis ingredientas vasariškose salotose.

Sūrio marinavimui tinka visų tipų sūriai, net pelėsiniai! O jei nepabijosite sumaišyti skirtingas sūrių rūšis, sukursite visiškai netikėtą ir unikalų skonių ansamblį. Štai jums keli populiariausi sūrių ir jų marinatų deriniai:

Brandinti arba pusiau brandinti avies pieno sūriai

turi švarų, gerai apibrėžtą skonį, tvirtą intensyvumą ir tekstūrą. Kad suteiktų dar daugiau charakterio, šios rūšies sūriams marinuoti labai gerai tinka Virgen Extra aliejus sumaišytas su aštrias prieskoniais: rūkyta malta paprika, česnako skiltelėmis, šviežiu pjaustytu čili pipiriuku ar maltu kajeno pipiru.

Mišrus avies + karvės sūris arba karvės sūrai

Šiuos švelnesnius sūrius dažnai mėgsta visa šeima, tad juos rekomenduojama marinuoti švelniai – į Virgen Extra alyvuogių aliejų įmaišant tik keletą ingredientų, tokių kaip baziliko lapeliai, keli gabalėliai saulėje džiovintų pomidorų, tarkuotų triufelių. 

Ožkos sūriai

Šie kreminės tekstūros ir šiek tiek rūgštoko skonio sūriai labai gerai sutaria su tomis aromatinėmis žolelėmis, kurios suintensyvina jų aromatą ir suteikia jiems papildomą stiprų skonį. Tam idealiai tinka Virgen Extra aliejus sumaišytas su čiobreliais ar rozmarinu.


Marinuoto sūrio receptas

🕓Paruošimo laikas: 10 min. 🕓Marinavimo laikas: 2 savaitės



laimafoto_068.JPG

REIKĖS:


laimafoto_045.JPG

PARUOŠIMAS:

  • Nuo sūrio pašaliname pluteles;

  • Supjaustome sūrį kąsnio dydžio kubeliais;

  • Sūrį sudedame į indą;

  • Sumaišome aromatines žoleles ir prieskonius su Virgen Extra aliejumi;

  • Sklidinai užpilame sūrį šiuo mišiniu, užsukame dangtelį;

  • Indą paliekame dvi savaites vėsioje ir sausoje vietoje, kad aliejus ir prieskoniai prasiskverbtų į sūrį. Tinkamiausia laikymo temperatūra apie +20c.

  • Jokiu būdu nelaikykite marinuojamo sūrio šaldytuve.


laimafoto_073.JPG

REKOMENDACIJOS IR VARIACIJOS

  • Vietoje sandaraus indo su užsukamu dangteliu sūrį galite vaakumuoti.

  • Kąsnio dydžio kubeliai marinuojasi greičiau, gerai užpildo vietą marinavimo inde, o ištraukus iš jo, sūrį galima iš kart pateikti į stalą. Jei kils noras įmerkti visą sūrio gabalą į aliejų – nėra jokios problemos, iki šiol Ispanijoje taip marinuojami įvairūs sūriai, tam pasitelkiant net molines puodynes.

  • Nors sūris panardinamas į aliejų, jis toliau bręsta, todėl tampa vis intensyvesnis ir skanesnis. Tad dvi savaitės marinavimo – visai ne riba.

    Skanaus!

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Prisijunkite prie mūsų sekėjų rato:

Previous
Previous

Apie alyvuogių aliejaus aromatą

Next
Next

Ispaniškos šaltsriubės. Gaspačo receptas