Apie alyvuogių aliejaus aromatą

Virgen Extra alyvuogių aliejaus aromatas ir jo intensyvumas priklauso nuo alyvuogių rūšies, augimo sąlygų ir aliejui spausti naudotų alyvuogių subrendimo.

Alyvuogių aliejaus degustacija | ©laimafoto

Alyvuogių aliejaus degustacija | ©laimafoto

Yra skiriami trys alyvuogių aliejaus aromato intensyvumai: intensyvus, vidutinis ir lengvas vaisinis.

Toks skirstymas yra labai subjektyvus, todėl norint patikslinti šiuos kriterijus yra sutarta taip: jeigu ragavimo indelį su aliejumi sušildėte rankose ir laikydami ties krūtine jaučiate aliejaus kvapą - kvapas laikomas intensyviu. Jeigu kvapą jaučiate laikydami indelį ties smakru - kvapas laikomas vidutiniu. Jeigu kvapą pajutote pakėlę indelį ties burna - jis laikomas lengvu - vaisiniu.

Vien tik kvapo intensyvumo kriterijus nedaro aliejaus geresniu, nes tas pats aliejus vienam gali būti labai intensyvaus kvapo, o kitam tik lengvas vaisinis.

Ragaujamo maisto kvapas formuoja ir skonio potyrius. Skonio receptoriai leidžia mums atskirti tik 6 skonius, tačiau būtent užuodžiamas kvapas suteikia kiekvienam iš jų daugybę atspalvių ir niuansų.

Rinkdamiesi Virgen Extra aliejų savo virtuvės patiekalams pirmiausia atsižvelkite ir į tai, su kuo jį ruošiatės derinti. Kokio intensyvumo aliejus ir kaip gali pakeisti patiekalo skonį? Ar alyvuogių aliejų šildysite ar ne? Ar aliejus bus tik sudėtinė recepto dalis, ar pagrindinė recepto ašis?

Alyvuogių aliejus Virgen Extra yra ne tik sveikiausias augalinės kilmės riebalas, bet ir dar vienas, charakteringas prieskonis jūsų gaminama maistui. Tik eksperimentuodami su juo sukursite unikaliausias ir gardžiausias savo patiekalų versijas. O eksperimentuoti kviečiame su aliejais iš mūsų el. parduotuvės. Ir būtinai pasidalinkite savo eksperimentų nuotraukomis su mumis, labai lauksime!

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Prisijunkite prie mūsų sekėjų rato:

Previous
Previous

Su PICUAL nejuokaujama

Next
Next

Sūrio marinavimas Virgen Extra aliejuje