Malagos dešriokas

Na maždaug taip lietuviškai turėtume versti garsųjį Malagos gastronomijos šedevrą – „El Salchichón de Málaga“. Manote, kad dešros nevertos ypatingo dėmesio, nes yra tik mėsos atliekų prikimšti žarnokai? Gal kažkur taip ir yra, tačiau Malagos dešriokas yra tikrai kitoks - šis mėsos gaminys laikomas viena unikaliausių dešrų visoje Ispanijoje.

Pagal oficialų aprašymą Salchichon de Malaga yra „dešros gaminys, pagamintas iš maltos arba kapotos mėsos – kiaulienos, kartais maišytos su jautiena, bei šoninės ir kiaulienos riebalų mišinio, pridėjus druskos, prieskonių ir pagardų“. Dar šis dešriokas ypatingas tuo, kad vytinamas labai trumpai, todėl yra ypatingai minkštas.

Prieš 50 metų šis šedevras buvo jau beveik išnykęs, tačiau dabar jį gamina kelios įmonės. Viena iš jų įsikūrusi miestelyje Cartama - būtent čia, manoma, ir buvo sukurta originali „El salchichon“ formulė. Iš šio minkšto dešrioko galima daryti tartarą, sutrinti iki pašteto tekstūros ir tepti ant duonos. Ir dar – šis salchichonas puikiai kvepia ir yra toks minkštas, kad sunku susilaikyti neatkandus gero kąsnio nuo pačio dešrigalio.

Daugiakartinis atvejis, atsitinkantis mūsų artimoje aplinkoje – atslinkus į virtuvę, prasidarius šaldytuvą ir pamačius šį dešrioką, nukąsti gerą kąsnį ir čiaumoti jį tol, kol aplanko palaima. Pabandykite patys!⠀⠀⠀⠀

 

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Istorija apie Džono meilę apelsinams

Next
Next

Kasdienės mojetės duok mums...