Mojama viliotinis

Ispanai turi posakį: „sausesnis už mochamą“ – taip vadinama būsena, kai aptinki ištuštintą kreditinės kortelės sąskaitą, o štai „sudžiūvusia mochama“ vadinamas per daug liesas žmogelis, visiška džiūvena. Tačiau iš tikrųjų mochama (isp. mojama) yra pakankamai sultinga ir prabangiai skani, todėl tokių folklorinių palyginimų kilmė nėra labai aiški.

Mojama - sūdytas ir vytintas tunas

Mojama yra sūdytas ir vytintas tunas. Mėsos gabalai išlaikomi stambioje druskoje, tada gerai nuplaunami ir nusausinami ir paliekami džiūti. Daugelis mochama lygina su kumpiu ar džiovinta mėsa nes ir spalva ir tekstūra jų visų panaši, o skonis labai įsimintinas ir sunkiai nusakomas. Mums ji labai skani!

Aukščiausios kokybės mochama gaminama iš almadrabos raudonojo tuno gabalėlių, o jos kokybė priklauso nuo tuno mėsos dalies. Labiausiai mochamai tinka tuno nugarinės vidinė dalis, kurios mėsa yra sultinga ir smulkios tekstūros.

Dažniausiai šis skanėstas patiekiamas supjaustytas plonais, 2–3 mm storio griežinėliais, pašlakstytas aukščiausios kokybės Virgen Extra alyvuogių aliejumi dar pabarstant smulkintais keptais migdolais. Mochamą geriausiai užsigerti šviesiu alumi ar baltu verdejo vynu iš Rueda. Labai tinka sausas cheresas arba manzanija iš Sanlúcar. Skanaus!

Mojama - sūdytas ir vytintas tunas | ©laimafoto

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Derlinga žemuma La Vega

Next
Next

Gardus sluoksnis kiaulės taukų