Triušio fiesta

Andalūzijoje yra visiškai normalu savaitgaliui išsiruošti į triušių medžioklę. Kartais net nereikia niekur važiuoti – neretai medžiotojai susirenka kaimyno alyvuogyne, kaštonų ar ąžuolų giraitėje ir pyškina nuo ankstyvo ryto. Medžioklė laikoma gana sėkminga, jei kiekvienam pavyksta nupilti kokius dešimt, dvylika ilgaausių. Taip, žinau – kai kas pasipiktinote dėl tokio negražaus elgesio, tačiau andalūziškas triušis yra...hmm, kaip čia pasakius - na kiek kitoks, nei lietuviškas.

Laukinis andalūziškas triušis  / @revistajaraysedal.es

 Pirma - andalūziškas triušis yra gyvybingas ir vislus graužikas, gyvenantis urvuose ir graužiantis viską, kas papuola. Antra – jis yra žymiai mažesnis ir vikresnis, todėl jį nupilti vienu šūviu nėra paprasta, be to – nulupus kailį nelabai ką lieka valgyti. Šis ausytas graužikas pridaro daugybę žalos žemės ūkiui, todėl jo reputacija yra labai „šiaip sau“.

Juolab pastaraisiais metais Kodrobos ūkininkai susiduria su „precedento neturinčiu hibridinių triušių plitimu, kokio dar nebuvo“.

Hibridinis triušis, kad ir kaip norėtųsi, jog būtų varoma elektra, visgi minta tuo pačiu, kuo ir eilinis, tik ėda jis daugiau ir dauginasi greičiau nei kada nors. Hibridinis - tai laukinio triušio ir naminio triušio mišinys.  

Andalūzijoje maistui auginamas naminis triušis - „el conejo de campo“. Trumpiau pavadinus - kaimiškas.  Žymiai didesnis, mėsingesnis laukinio triušio giminaitis. Kaimiško triušio mėsa labai skani ir sveika, o jos galima nusipirkti prekybos centro mėsos skyriuje. Kaimiškas triušis ypač populiarus Parauta apylinkėse – kalnuotoje, kaštonais apaugusioje Malagos provincijos zonoje. Čia ruošiami ypatingi triušio patiekalai, paskaninti kaštonais ir saldžiu vynu.

Užsisakius triušo restorane galite gauti ir taip patiektą  | ©laimafoto

Parauta miestelyje lapkričio mėnesį švenčiama kasmetinė Triušio Fiesta. Jei keliausite po regioną tuomet, užsukite, tuo pačiu sužinosite, kaip triušį ruošia tos vietos namų šeimininkės (iš nuotraukų greičiau - šeimininkai).

 

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Menga vynas

Next
Next

Avokado krikštatėviai