Menga vynas

Ne mes nesuklydome – ne mega, o menga,- taip vadinami priešistoriniai kapinynai. Keletas jų yra net mūsų miestelio apylinkėse. Taigi viename jų archeologai padarė mega atradimą – pasirodo, kad šiose apylinkėse dar gerooookai prieš pasirodant finikiečiams jau buvo auginamos vynuogės, o iš jų - daromas baltas ir raudonas vynas.

Dolmenes Antequera mieste  | ©laimafoto

Iki šiol buvo manoma, kad vynuoges ir alyvmedžius į Andalūziją atvežė finikiečiai maždaug prieš tris tūkstančius metų, tačiau archeologai turi įrodymų, kad Antequera Menga Dolmenų megalitų statytojai net prieš penkis ar net šešis tūkstančius metų ne tik augino vynuoges, bet žinojo ir apie vynuogės odelės svarbą vyno fermentacijai.

Raudono ir balto vyno likučiai buvo rasti keramikos duženose, kurias archeologai iškėlė iš gilaus šulinio.

Visai gali būti, kad išlipusius į Andalūzijos krantą finikiečius vietiniai jau pasitiko su visai neblogo vyno taure.

 Ir dar - mokslininkai pastebėjo, kad civilizacija, sugebanti gaminti vyną ir juo mėgautis, yra pasiekusi aukštą kultūros lygį. Vadinasi tuometiniai Andalūzijos gyventojai savo išsivystymo lygiu mažai skyrėsi nuo kitų tuometinių civilizacijų. Į sveikatą!

 

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Gardus sluoksnis kiaulės taukų

Next
Next

Triušio fiesta