Receptas: kūčių stalo sriuba “sopa de picadillo”

Picadillo sriuba yra andalūzijos regiono sriuba, gaminama iš smulkiai supjaustytų ingredientų (nuo ko ir kilo jos pavadinimas). Ji ruošiama žiemos mėnesiais ir yra tradicinis kūčių vakarienės patiekalas.

Sopa de picadillo| ©laimafoto

Be to, kad lengvai paruošiama, ši sriuba yra ir labai gardi. Ji gali būti valgoma tiek pietums, tiek vakarienei, o taip pat kovojant su peršalimu, nes valgoma karšta. Jos ingredientai: vištienos mėsa, morka, avinžirniai, duonos skrebučiai, prie viso to dažniausiai pridedamas smulkiai supjaustytas kietai virtas kiaušinis. Andalūzai šią sriubą dar paskanina šerio vyno šlakeliu. Lekiame gaminti.


Receptas. Sopa de picadillo

👤Porcijos: 4 vnt. 🕓Pagaminimo laikas: 30 min


INGREDIENTAI

2 vištienos blauzdelės

Geras vištienos sultinys

2 morkos

Pusė stiklinės virtų avinžirnių

Virgen Extra alyvuogių aliejaus kepimui

2 riekės baltos duonos

1 česnako skiltelė

Serano kumpio kubeliai

2 kiaušiniai

Šaltmėtės lapeliai ar kitos aromatinės žolelės

GAMINIMO EIGA

Paukštienos sultinyje išvirkite vištos blauzdelę, avinžirnius ir morką.

Alyvuogių aliejuje paskrudinkite baltos duonos kubelius su česnako skiltele.

Sriubai išvirus, įpjaustykite į ją kietai virtus kiaušinius, įberkite kumpio kubelius.

Į stalą sriuba patiekiama apibarstyta skrudintos duonos kubeliais ir dekoruota šaltmėtės lapeliu.

REKOMENDACIJOS IR VARIACIJOS

Jei išsivirėte daugiau sriubos, ją drąsiai galite palikti šaldytuve ir valgyti sekančią dieną. Sako, pasistovėjusi ji tampa dar gardesnė. 

Skanaus!

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Receptas: Jūros lydeka “a la marinera” padaže

Next
Next

Reveransas alyvmedžiui