Salmorejo skersgatvis

Visiems, kurie pamiršo garsiosios andalūziškos salmorejo šaltsriubės receptą siūlome užsukti į Kordobos miesto Salmorejo skersgatvį, esantį žydų kvartale. Pakėlę galvą perskaitysite ne tik gatvės pavadinimą, bet ir Salmorejo sriubos ingredientus ir paruošimo būdą.

Salmorejo skersgatvis Kordoboje | Andalūzija. Virgen Extra

Kordobos miesto gyventojai teigia, kad būtent jie išrado salmorejo, o tie, kurie gamina šią šaltasriubę pridėdami papildomus ingredientus – gamina netikrą salmorejo!

Salmorejo Cordobés yra šalta pomidorų sriuba iš prinokusių pomidorų, duonos, alyvuogių aliejaus, česnako ir acto. Puošiama kietai virtais kiaušiniais ir ispanišku kumpiu (jamón serrano) arba tunu. Ši kaloringa sriuba yra puikus gaivus patiekalas karštomis vasaros dienomis.

Sriubos brolija

Negana to, Kordoboje jau 14 metų veikia „Salmorejo cordobés gastronominė brolija“, kuri siekia išsaugoti, garsina ir propaguoja salmorejo sriubą, kaip svarbiausią gastronominį Kordobos miesto patiekalą.

Tuo tarpu Lietuviškų šaltibarščių gimimo vieta nėra žinoma. Todėl Šaltibarščių skveras ar bent jau Šaltibarkščių pasažas galėtų atsirasti bet kuriame Lietuvos mieste – Palangoje tai jau tikrai

Salmorejo sriuba iš Kordobos | Andalūzija. Virgen Extra

Skersgatvio adresas: Calleja del Salmorejo Cordobés, Calleja Arcos, 2, 14003 Córdoba.

 

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Laikas vynuogių derliui

Next
Next

Jamon jamon Kalėdos