Kalorijos gavėniai: Relleno De Carnaval

Relleno de Carnaval dešra yra Chaeno virtuvės šedevras. Į ją chaeniečiai deda tokią ingredientų įvairovę, kad ir patys nelabai žino, kas yra tie pagrindiniai ir kokias jų proporcijas reikėtų išsaugoti.

Tradicinis Relleno De Carnaval | ©laimafoto

Tai, kas liko atsargose po žiemos, tinka gaminti šiai dešrai: maltos vištienos krūtinėlės, kalakutienos šlaunelės, serano kumpis, sūri šoninė. Gardinama dešra kiaušiniais ir duona, o paspalvinama šafranu ir ciberžole. Pipirų, petražolės, druskos ir česnako dedama pagal skonį – receptuose nerasite surašytų proporcijų, nes kiekvieną kartą pagrindinės masės skonis skiriasi. Kai kas dešros masę pagardina net anyžiaus sėklomis.

Kaimyninės Kordobos provincijoje irgi gaminama Relleno de Carnaval dešra. Skirtingai nei Chaene į ją dedama daugiau kiaulienos mėsos ir net vidaus organai.

Masė sumaišoma, sukemšama į žarnas ir pusvalandį paverdama kaulų sultinyje ant lėtos ugnies.

Relleno De Carnaval dešra

Anksčiau ši dešra būdavo ruošiama prieš gavėnios karnavalo šventes. Tuomet tradiciškai buvo valgoma daug mėsos. Šiandien jos galima nusipirkti ištisus metus. Ji valgoma kaip užkanda arba dedama į troškinius. Pirkome, ragavome, troškinome ir turime pasakyti – labai gardi!

Relleno De Carnaval dešros | ©laimafoto

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Virgen Extra alyvuogių aliejaus įvairovė

Next
Next

Avokado tartaras. “Bodegas Bentomiz” receptas