Avokado tartaras. “Bodegas Bentomiz” receptas

Bodegas Bentomiz vyno daryklos restorane paprašiau jų restorano meistrės Mari Ángeles pagaminti ką nors greito ir jų svečių labai mėgstamo. Mari neabejodama pasirinko avokado tartarą. Mari gamina, o aš seku kiekvieną jos žingsnį.

Avokado tartaras | Andalūzija. Virgen Extra

Mari Ángeles gamina avokado tartarą | ©laimafoto

Kaip dirba profesionalai

Ant pjaustymo lentelės atsiranda pusė vidutinio dydžio raudonos paprikos, kuri kaip mat susmulkinama. Po jos seka ketvirtadalis raudono svogūno. Patekęs po aštriu Mari peiliu jis netrunka virsti mažučiais violetiniais gabalėliais. Vėliau ateina pusės raudono pomidoro eilė – jis staigiai netenka odelės, negana to dar išsėklinamas ir galiausiai smulkiai supjaustomas. Pasirodo Ponas Avokadas iš Axarquía. Panašiausiais į tą, iš gretimo kaimyno daržo, kurį mačiau pro mašinos langą čia atvažiuojant. Nes mes juk ir esame Axarquía, kurioje auginami avokadai!

Mari meistriškai jam nulupa kailį, o vaisiaus nepriekaištingas šviesiai žalias kūnas bemat tampa kubeliais ir keliauja į dubenį. Su cayena pipiro mažutėlaičiu gabalėliu Mari elgiasi atsargiau, matyt bijo, kad tas gali įkąsti, bet ir jis be vargo tampa mažyte peilio smulkinta mase. Visą supjaustytą Mari pašlaksto pusės apelsino sultimis, padruskina ir galiausiai sumaišo. Masę krečia į formelę lėkštėje.

Ir čia pakylame meistriškumo liftu į viršų: ant tartaro viršaus šaukštelis po šaukštelio keliauja tai juodos tai raudonos spalvos dumblių ikrai. Nuėmusi formelę Mari iš šaldytuvo traukia skystą kreminės spalvos padažą ir jį kruopščiai pila aplink tartarą, kad neduokdie koks lašas papildomas ant lėkštės nenukristų ir jos neišpeckiotų. Klausiu Mari, kokį padažą (salsą) ji čia pila, o ji kikena ir atsako kad „paslapties padažą“ . Gautą grožį galiausiai dekoruojame 3 kaparėliais ir valgomomis gėlėmis, ir lėkštė pasiruošusi žygiuoti į stalą!

Tai kas tas skystas kreminės spalvos paslapties padažas, klausiate jūs? O iš kur man žinoti? Panašiausias jis į naminį majonezą. Bet tokio recepta kiekviena šeimininkė laiko paslaptyje. Tad jei norėsite kada tos paslapties paragauti – užsukite į šią vyno daryklą, įsikūrusią vaizdingame Axarquía slėnyje. Ir ne, už reklamą mums ten nemokėjo. Bet puikiomis vietomis ir patirtimis mums negaila dalintis.

O šios vyno daryklos derlių rinkome štai taip >>

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Prisijunkite prie mūsų sekėjų rato:

Previous
Previous

Kalorijos gavėniai: Relleno De Carnaval

Next
Next

Ensalada mixta (receptas)