Gaminame su Charo andalūziškas Migas

Andalūziškas posakis sako: Duonos trupiniai valgomi du kartus. (Las migas de pan a las dos vueltas están). Ir tikrai, kai ėmiau domėtis šio regiono receptais, atradau, kokia populiari čia yra vakarykštė balta duona ir kaip sumaniai ji panaudojama. Andalūzijos kepyklėlėse galima įsigyti maišelį su „vakarykštės duonos riekelėmis“; o prekybos centre, šalia pakuočių su miltais, lentynoje puikuojasi ir pakuotės su migas (duonos trupiniais). Vakarykštė balta duona naudojama gaminant sriubas, troškinius, apkepant mėsą ir žuvį, o taip pat ruošiant tradicinį ispanų virtuvės patiekalą Migas.

Andalūziškos Migas | ©laimafoto

Šis tradicinis ispanų virtuvės patiekalas anksčiau buvo valgomas pusryčių metu. Kad nereiktų išmesti vakarykštės likusios duonos, ji buvo sumaniai panaudojama gaminant Migas. Šiais laikais Migas patiekiamas ir kaip pagrindinis patiekalas ir kaip tapa, labai mėgstamas žiemos laikotarpiu ir valgomas bet kuriuo dienos metu.

Kadangi Migas populiarus visoje Ispanijoje, atsižvelgiant į regioną, galima rasti daug jo paruošimo būdų: su mėsa ir žuvimi, skirtingomis daržovėmis ar vaisiais. Migas ruošiamas net kaip desertinis patiekalas – su pienu ir šokoladu.

Šiandien su Charo Charmona ruošiame Andalūziškas migas. Jas gardiname purpurine morka, mandarinu ir granato sėklomis. Charo sako, kad jos ruošiamo patiekalo įdomiausias ingredientas yra purpurinė morka. Ji yra žiemos sezono daržovė ir šios unikalios spalvos morka asmeniškai Charo labai patinka.


Receptas: Andalūziškos migas

👤Porcijos: 4 vnt. 🕓Pagaminimo laikas: 50 min

INGREDIENTAI

GAMINIMO EIGA

  • Supjaustome duoną labai plonais griežinėliais, arba pirštais susmulkiname ją į mažus gabalėlius.

  • Apipilame ją šiltu sultiniu. Trumpai pamirkome, pamaigant ranka. Duona turi tik sudrėkti, bet neišmirkti.

  • Į keptuvę gausiai įpilame alyvuogių aliejaus. Jam įkaitus, įmetame nenuluptą česnaką ir kubeliais supjaustytus čiorizo dešros ir šviežios šoninės  gabalėlius.

  • Dešrai ir šoninei apkepus, ant viršaus į keptuvę supilame duoną. Viską gerai sumaišome, kad duona sugertų česnako, čiorizo ir šoninės aromatą.

  • Masę kepame ant silpnos ugnies apie 30 minučių, nuolat maišant, kol išgaruos sultinys ir trupiniai ims skrusti. Migas ruošimo paslaptis - maišyti masę nesustojant, kad sumirkyta duona vėl pavirstų trupiniais.

  • Patiekiame šį skanų žiemos patiekalą kartu su mandarinų, purpurinių morkų ir granatų sėklų garnyru. Ant viršaus galima uždėti keptą kiaušinį.

  • Migas patiekalas dažniausiai valgomas šaukštu.

REKOMENDACIJOS IR VARIACIJOS

  • Duona. Patiekalui ruošti tinka didesnio tankio duona.

  • Virgen Extra aliejus. Naudojome Hojiblanca rūšies aliejų. Jo į keptuvę pilkite gausiai, kad duonos trupiniai apskrustų.

  • Mėsa. Patiekalui galima naudoti bet kokios rūšies dešrą ir mėsą. Andalūzijoje migas tradiciškai patiekiama su čiorizo dešra, kraujiniais vėdarais ar net lašiniais.

  • Žuvis. Vietoje mėsos į migas dedama keptos sardinės, menkės gabalėliai. 

  • Daržovės garnyrui. Tinka marinuotos paprikos, salotos, žalios pupelės, ridikai, agurkai, laiškiniai česnakai.

  • Vaisiai garnyrui. Apelsinai, mandarinai, granatai, vynuogės ir net razinos.

  • Prieskoniai. Pagal skonį galima naudoti sutrintus kmynus, čiobrelius, raudonėlį.

    Skanaus!

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Gaminame su Charo: „Galipuche“ troškinys iš laukinių smidrų

Next
Next

Patepti ir apšviesti