Užsukame pasižvalgyti į andalūzišką restoraną

Mesón Casa Carlos savininkas Carlos mums atskleidžia štai tokius iškalbingus skaičius. Šis restoranas įsikūręs Antequera mieste, Malagos provincijoje ir vienu metu gali aptarnauti 100 svečių. Tiek vidaus restoranas, tiek lauko terasa veikia ištisus metus, o kad čia pavalgytumėte skaniai, tuo rūpinasi pats savininkas Carlos ir jo 10 darbuotojų. 5 iš jų yra supermenai. Nemeluoju. Jie ne trypčioja aplink stalus, o skraido. Net per gatvę, skiriančią restoraną nuo terasos, kuria nuolatos zuja mašinos.

Mesón Casa Carlos Antequera | ©laimafoto

Jei Mesón Casa Carlos lankysitės dviese ir valgysite tris patiekalus dalindamiesi, suterliosite 8 lėkštes iš visų 1000 restorane esančių lėkščių. O jei valgant jūsų taurė, stiklinė ar bokalas nukris ant grindinio ir suduš, restorane vis vien dar liks 799 vienetai stiklo taros. Tad nesisielokite, nes restorano savininkas Carlos įpratęs atsisveikinti su 50 dūžtančių stiklinių kiekvieną savaitę.⠀⠀

Mesón Casa Carlos Antequera | ©laimafoto

Jei užeisite į restorano vidų, ten išvysite du didžiulius vitrininius šaldytuvus. Vienas jų prikrautas šviežios mėsos: ėrienos, ožkienos, jautienos ir žinoma - iberiko kiaulienos; kitas – dar naktį plaukiojusio tuno, sardinių, ančiuvių, ir įvairių jūros gėrybių. Panašu, kad restorano svečiai čia ateina gerokai išalkę, arba jiems taip patinka valgyti pas Carlos, kad jie nesidrovėdami per savaitę sušveičia 300-500 kg mėsos, o vasaros metu – po 30 kg žuvies ir jūros gėrybių kasdien.⠀⠀

Mesón Casa Carlos Antequera | ©laimafoto

Tiesa, šalia baro pjaustyklėje stovi įstatytas vytintas kumpis, nuo kurio kas 10 minučių vis nupjaunami keli griežinėliai tai į keptus kiaušinius, tai į sriubą, ar kaip užkanda prie vyno taurės. Kiek vienetų kumpių per metus sušveičia išalkę šio restorano lankytojai? Nei daug nei mažai - 300! Beveik po vieną kumpį per dieną!

Pasižvalgome po šį restoraną ir jo patieklaus:

Norite išragauti regioną garsinančius patiekalus ir gėrimus?

Kreipkitės į mus - sudarysime Jums gastronominės kelionės programą. Pageidaujant, lydėsime kelionės metu.
Padėsime susigaudyti gamybos procesuose, terminuose bei giliau pažinti ir pamilti Andalūziją per jos turtingą ir įvairią maisto kultūrą. 

Parašykite mums andaluzija@virgenextra.lt, suplanuosime kelionę kartu.


Nepirkite mums kavos, nusipirkite sau aliejaus!

Už mūsų kuriamas originalias istorijas ir už naudingą informaciją planuojant kelionę atsidėkoti galite pirkdami andalūzišką Virgen Extra aliejų mūsų el. parduotuvėje Lietuvoje.

Skaitykite kitas istorijas:

Ačiū, kad skaitėte! Jei patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo:

Previous
Previous

Niekur neskubantis Montero

Next
Next

Begėdžiai kompanionai